1001 COACHES

Iedereen mag zich tegenwoordig “coach” noemen. Helaas is het beroep van coach nog niet beschermd. Zo ook het vakgebied van loopbaancoach niet. Wanneer je op zoek gaat naar een loopbaancoach wil je graag dat iemand kennis van zaken heeft, bij blijft op zijn/haar vakgebied en jou of jouw medewerker écht verder kan helpen.

Zoek de loopbaancoach die bij jou of de organisatie past

Maar hoe weet je nu dat je te maken hebt met een loopbaancoach die weet wat hij/zij doet? Hoe zorg je ervoor dat je met een loopbaancoach gaat samenwerken die echt bij jou of de organisatie past én kennis van zaken heeft?

Noloc erkend loopbaancoach

Gelukkig hebben we in Nederland een beroepsvereniging voor Loopbaancoaches: Noloc (www.noloc.nl). Wanneer een lid van deze vereniging Noloc erkend Loopbaancoach is, dan betekent dit dat hij/zij uitgebreid getoetst is op kwaliteitscriteria. Dit zijn onder andere studie achtergrond, relevante ervaring, kennis over loopbanen en de arbeidsmarkt, of de loopbaancoach bij blijft op zijn/haar vakgebied en welke methodieken de loopbaancoach hanteert. Deze Noloc erkenning is drie jaar geldig. Na die drie jaar moet de loopbaancoach zich opnieuw certificeren. Tevens draagt Noloc zelf bij aan de kennisontwikkeling van haar leden. Dit doen zij onder andere door middel het organiseren van workshops, kennissessies en het faciliteren van intervisie bijeenkomsten voor de loopbaancoach. Kortom, ga in zee met een loopbaancoach die Noloc erkend is dan weet je zeker dat je iemand in huis haalt met kennis van zaken.

Met welke loopbaancoach heb je een klik?

Daarnaast is het ook heel belangrijk dat je een goede klik hebt met de loopbaancoach. Een loopbaancoach biedt meestal de mogelijkheid aan om vrijblijvend kennis te maken. Maak hier gebruik van. Het is belangrijk dat je je goed voelt bij de loopbaancoach en je veilig genoeg voelt om datgene te delen wat je graag wilt. Ook als je twijfelt en je niet goed weet wat je als individu of organisatie nodig hebt dan is dit een goed idee. Een goede loopbaancoach zal je vervolgens adviseren en indien nodig doorverwijzen.

ALKE VRIELING  |  HR Adviseur  |  Loopbaancoach  |  Arnhem  |  info@alkevrieling.nl  |  06 22 55 79 95